OMGEVING

In de directe omgeving van El Boelie zijn er een heleboel dingen te doen. In de villa ligt een dikke informatiemap met 101 tips. Wij geven u hier alvast een klein overzicht van de mooiste stranden, de leukste dorpjes en steden.

STRANDEN:

Stranden zijn er aan de Costa Brava in allerlei soorten, van uitgestrekte zandstranden tot kleine rotsachtige baaitjes, van drukke stranden direct in de vele plaatsen langs de kust met vele voorzieningen tot een rustig afgelegen strand.

Er zijn vele stranden aan de Costa Brava die we zouden kunnen noemen om hun bijzondere ligging, goede voorzieningen of mooie omgeving. Mooie goudkleurige zandstranden met een rustige ondiepe zee of baaitjes voor nudisten, het aanbod is zeer compleet aan deze kust in noordoost Spanje! In het noorden van de Costa Brava bestaan de stranden vooral uit rotsen en zand. Het heldere zeewater is erg geschikt om te duiken en te snorkelen. In het zuiden zijn het vooral de lange goudgele zandstranden die bij de toeristische plaatsen liggen.

Ook zijn er langs de hele kust vele jachthavens voor zeilschepen en motorboten. Langs de prachtige Costa Brava is het heerlijk varen of zeilen, waar u voor anker kunt gaan in kleine baaitjes om te zwemmen, snorkelen en duiken. Voor de strandliefhebber is de Costa Brava een echt paradijs.

Onze favoriete strand is:

Sa Conca – Costa Brava (Platja d’Aro)

Dit zandstrand is 400 meter lang en 40 meter breed. Er zijn voldoende faciliteiten, zoals kiosken, douches, vuilnisbakken, schoonmaakservice, toiletten en parkeerplaatsen.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Vakantie aan de Costa Brava, de “Ruige Kust” in Spanje! Natuur, klimaat en geschiedenis lijken elkaar in Catalunya te overtreffen. Zon, oude steden, vissersdorpjes en uitstekende restaurants zijn overal aanwezig aan de Costa Brava. En natuurlijk de prachtige stranden.
Het zonnige klimaat van de Costa Brava heeft een jaargemiddelde van 15°C. Dat
waardeerden de Grieken en Romeinen ook toen ze zich hier eeuwen geleden vestigden. Ze hebben tal van bezienswaardigheden aan de Costa Brava achtergelaten. Zo vindt u middeleeuwse dorpen en zelfs Grieks-Romeinse opgravingen nabij Sant Martí d´Empúries.
Een bezoek aan het Dali-museum in Figueras mag u niet missen in uw vakantie.

Santa Cristina d’Aro

Het plaatsje Santa Cristina d’Aro grenst direct aan de urbanisatie en hier vindt u alle
faciliteiten zoals supermarkten, diverse bakkers en slagers, verschillende bankfilialen, een postkantoor, garages, diverse restaurants en een aantal gespecialiseerde winkels.Verder zijn er in de buurt een manege, een waterpark met glijbanen, een kartbaan, diverse watersport mogelijkheden en schitterende wandel- en fietspaden.

Girona

Op ongeveer 20 minuten rijden ligt het mooie Girona, dat bekend staat om zijn oude stadskern/joodse wijk met stadsmuur, de kathedraal, universiteit, de vele verschillende soorten winkels en de markt. Een prachtige stad die doorkruisd wordt door de rivier de Ter en de Onyar. In de Joodse buurt vind je smalle straatjes, met hoge oude huizen met mooie balkonnetjes. De Kathedraal, op een berg gelegen,  steekt hoog boven de stad uit, en is te bereiken via de lange trap aan de voorzijde.

Barcelona

Zuidelijk in de Costa Brava ligt Barcelona, de stad van Gaudí. Een combinatie van architectonische stijlen, oud en modern. Ruime straten en boulevards zoals de Ramblas. Nauwe, gezellige straatjes van de oude wijk Barrí Gótic. Kleurrijke bloemenstalletjes, idyllische pleintjes en natuurlijk de prachtige Sagrada Familia. Beklim in de vakantie één van de torens; het panoramische uitzicht over de stad is de moeite waard. Van te voren kaartjes bestellen voor de meeste bezienswaardigheden scheelt een hoop wachten in de zomer. Vanuit “El Boelie” bent u binnen een uur in Barcelona!

De keuken van de Costa Brava

De Catalaanse keuken van de Costa Brava combineert het pittige Spaanse aroma met de Flair van de Franse keuken: olijfolie, knoflook en kruiden. Probeer in de vakantie de grote verscheidenheid aan vis en de “Patatas Bravas” (gebakken aardappeltjes met pikante saus) en vergeet de heerlijke paella niet. Natuurlijk met een glas heerlijke Spaanse wijn. In het gastenboek van “El Boelie” vindt u allerlei regionale restaurants met hun telefoonnummers.